Diş kanalında oluşan iltihapları gidermek ve diş kaybını önlemek için başvurulan yöntem, kanal tedavisidir. İltihabın boyutuna göre tedavinin kaç seans süreceği belirlenir. Bazı durumlarda bu diş kökü sorunları kalıcı hale gelebilir veya diş eti rahatsızlıkları kanal tedavisine rağmen geçmeyebilir. Bu durumlarda diş kistleri oluşumu söz konusu olur. Tedavisi için kliniğimizde uygun kanal tedavisi fiyatları ve diğer fırsatlardan yararlanabilirsiniz.
Kist belirtileri ve apikal rezeksiyon işlemi
Diş kistleri başlarda hiçbir belirti göstermez, hasta farkına varmaz. Farkına varıldığında diş çoktan enfekte olmuş olur. Buna rağmen göz ardı edilmeyecek birkaç belirti söyleyebiliriz. Bunlar; dişler arasında görülebilen boşluklar yani yer değiştiren dişler, hassas dişler ve gevşek dişlerdir. Bunun yanında diş etinin belirli bir bölgesinin şişmesi, yine belirli bir bölgeye bastırılınca oluşan hassasiyet ve kistin sinire yaptığı baskı nedeniyle yüzde oluşan uyuşma hisleri olarak sıralanabilir. Buna rağmen oluşan kistleri temizlemek için uygulanan yöntem apikal rezeksiyondur.
Bu ameliyat lokal anestezi uygulanarak yapılır. Ortalama süresi 30 dakikadır. Enfekte olan bölgelere ulaşılıp temizleme işlemi yapılır. Daha sonra dikiş atılıp kapatılır ve işlem sonuçlanır. İşlemler doğru ve titiz bir şekilde yapılırsa, bölge kısa sürede iyileşir. Yeni kemik dokusunun oluşması ise zamana bırakılır. Kliniğimizde bu işlemi alanında uzman hekimler ve son teknoloji ürünü ekipmanlar ile gerçekleştiriyoruz.
Apikal rezeksiyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler
Diş kökü kisti belirtileri ve tedavisi yukarıdaki gibidir. İşlem tamamlandıktan sonra dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunur. Hemen sonrasında, kanama olmaması için, en az yarım saat işlem uygulanan bölgeye tampon yapılmalıdır. Yine operasyon sonrası 2 saat yiyecek içecek tüketilmemelidir. Bu zaman dolduktan sonra da besinler ılık tüketilmelidir. Şişlik olmaması için 1 gün boyunca 10 dakikada bir buz uygulanmalıdır. En az üç dört ay işlem bölgesinin üstüne protez yapılmamalıdır. Ağız bakımına oldukça fazla dikkat edilmelidir.